Network

Fundaments beheert haar eigen netwerk met een 10Gbps core en verschillende 10Gbps- koppelingen. Ons netwerk is intelligent verdeeld over diverse gecertificeerde datacenters in Nederland. Naast koppelingen naar het internet biedt Fundaments (private line) koppelingen via lokale netwerkmarktplaatsen zoals ND-IX, GN-IX, FR-IX, R-IX ZOD-IX en EFX.

Zonder betrouwbare netwerkconnectiviteit is een server onbereikbaar. Dit maakt de netwerktopologie en apparatuurkeuze bijzonder belangrijk. Daarom gebruikt Fundaments Cisco Nexus als hart van haar netwerk, dat bovendien verspreid is over verschillende datacenters: Equinix EN1 (Enschede) en ZW1 (Zwolle), Previder PDC2 (Hengelo), Equinix AM2, AM3 en Telecity II (Amsterdam).

Productielocaties

Equinix EN1 en Previder PDC2 zijn productielocaties die verbonden zijn met eigen redundante darkfiber. Daardoor is het mogelijk een Twin Datacenter setup te bouwen of om één netwerk over beide locaties te spreiden.

Koppelen via LAN

Als een organisatie de servers van een kantoorlocatie naar de cloud van Fundaments verplaatst, moeten die wel veilig en betrouwbaar te bereiken zijn. Dat kan via het internet, maar ook via een private line. Een andere optie is een connectie met alle partijen die aangesloten zijn op het EU-Open netwerk: NDIX, FR-IX, GN-IX, R-IX, ZOD-IX en EFX.

Backup-locatie

In Equinix ZW1 worden alle backups en replica’s van de SAN storage ondergebracht. Vanuit beide productielocaties zijn er koppelingen met de backup-locatie.

Internet

Fundaments is lid van RIPE en onderhoudt een eigen netwerk. Er zijn directe koppelingen met AMS-IX (koppeling in datacenter Telecity II), NL-IX (koppeling in datacenter Equinix EN1) en diverse transitpartijen. Op die manier houdt Fundaments maximale controle over de bereikbaarheid van productieomgevingen.

Meer weten over wat Fundaments voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.